Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

14 Ianuarie 2012
Vizualizari: 3875
Comentează add

Trei morţi, 40 de răniţi şi 70 de persoane dispărute este bilanţul provizoriu în urma naufragiului pachebotului Costa Concordia. La bordul vasului, care efectua o croazieră pe Mediterană, se aflau 4.229 de persoane.

Vas de croazieră italian, eşuat lângă insula Giglio Vas de croazieră italian, eşuat lângă insula Giglio - Conține video

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Vasul de croazieră Costa Concordia. Foto: Reuters.

Bilanţul provizoriu al accidentului din apropierea insulei Giglio din regiunea Toscana este de trei morţi, 40 de răniţi şi 70 de persoane dispărute.

Operaţiunile de salvare ale pasagerilor sunt în desfăşurare.

La bordul navei de croazieră Costa Concordia se aflau în total 4.229 de persoane, dintre care 3.216 pasageri, între care se aflau şi 20 de turişti români.

Potrivit informaţiilor obţinute de autorităţile române din Italia de la Protecţia civilă din Grosetto, printre cele trei persoane decedate nu se află cetăţeni români.

Locul unde a eşuat nava de croazieră. Sursa: BBC. (click pentru mărire)

Din cele 1000 de persoane care faceau parte din personalul de bord, aproximativ 50 sunt români, care la aceasta oră sunt transferaţi, împreună cu alţi pasageri cu un feribot spre portul Livorno.

Nava Costa Concordia, care efectua o croazieră pe Mediterană, a eşuat vineri seară pe un banc de nisip în apropiere de insula Giglio, în sudul regiunii Toscana.

Vasul italian a plecat la ora locala 19.00 din Portul Civitavecchia.

Două ore mai târziu, când la bord se servea prima cină din această croazieră, nava a început să se încline, să se afunde încet.

Potrivit patrulelor Pazei de coastă, marea majoritate a pasagerilor a fost imediat evacuată.

O parte dintre ei însă, într-un moment de panică, s-au aruncat în mare.

Cele trei persoane ar fi murit de durere sau de frig, potrivit prefectului din Grosseto, Giuseppe Linardi.
 

 Operaţiune de salvare a pasagerilor. Foto: Reuters.


Vasul a mai fost implicat într-un incident în anul 2008

În salvarea naufragiaţilor au intervenit şi localnicii.

Jurnalista de modă Mara Parmegiani, care se afla la bordul navei de croazieră pentru a organiza o prezentare de modă cu îmbrăcăminte vintage, a declarat, pentru postul de televiziune SkyTg24, că ”în momentul în care nava a început să se scufunde, comandantul şi alţi trei oficiali se aflau la cină şi nu la posturile lor”.

Pe vas se aflau aproximativ 1.000 de pasageri italieni, 500 germani şi 160 de francezi, conform armatorului care încă nu a furnizat alte detalii în legătură cu cetăţenia persoanelor aflate la bord.

Jurnalista Mara Parmegiani susţine însă că persoanele decedate ar fi toate de naţionalitate italiană, în vreme ce cei patru dispăruţi ar fi filipinezi.

În prezent evacuaţii sunt cazaţi în hotelurile şi catedrala de pe insula Giglio, insulă cu o suprafaţă de aproximativ 24 de kilometri pătraţi şi cu 1500 de locuitori.

Vasul de croazieră Costa Concordia, cu o lungine de aproape 300 de metri, construit în 2006, a mai fost implicat într-un incident în anul 2008.

Video: Un pachebot italian a eşuat lângă insula Giglio. Sursa: Reuters.


Nava a fost construită pentru sport şi relaxare, având la bord o impresionantă zonă fitness care se intinde pe două punţi, pe o suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi.

Pe bord se află şi cinci piscine, dintre care două cu acoperiş retractabil din sticlă, 13 baruri, 6 restaurante, un teatru şi o discotecă.

Costa Concordia este împreună cu Costa Serena, cea mai mare navă din flota italiană.


Etichete ItaliavascroazierăCosta ConcordiaGiuseppe Linardi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live