Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

4 Iunie 2020
Vizualizari: 317
Comentează add

O copie în format digital a Tratatului de la Trianon, pe site-ul unei companii din Petroșani specializată în arhivare.

Varianta originală a Tratatului de la Trianon poate fi descărcată gratuit

ilie-pintea

Foto arhivă

O copie în format digital a Tratatului de la Trianon, care a oficializat, la data de 4 iunie 1920, actuală a frontiera României cu Ungaria, poate fi descărcată gratuit începând de astăzi de pe site-ul unei companii din Petroșani specializată în arhivare.

Documentul a fost pus la dispoziție de un fost senator care îl are în colecție.

Varianta originală în limba română a Tratatului de la Trianon se află din 2016 în colecția lui Haralambie Vochițoiu, care a cumpărat documentul, la o licitație publică, din colecția lui Corneliu Vadim Tudor.

Având în vedere importanța uriașă a acestui document pentru constituirea Statului Român, el a decis să îl digitalizeze cu ajutorul unei firme din Petroșani specializată în aceste operațiuni.


Haralambie Vochițoiu: În limba română acesta este documentul, se poate vedea, pe care s-a lucrat la vremea aceea, la 1920, s-au terasat granițele și toată România ca ansamblu. Azi, la ora 17:00, acum o sută de ani, se semna acest document. L-am pregătit împreună cu prietenii mei de la arhiva DIA, să îl digitalizeze şi să îl pună la dispoziția tuturor românilor.


Reporter: Digitalizarea pachetului de documente referitoare la Tratatul de la Trianon a durat două săptămâni, operațiunea fiind realizată cu scannere de înaltă rezoluție care nu au contact direct cu hârtia.

A rezultat un document digital care numără 473 de pagini. dintre care 38 sunt cele ale variantei în limba română.

(RS)


Etichete copietratatul de la trianonpetrosaniromaniaungariadescarcatformat digital(RS)Haralambie Vochițoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live