Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 262
Comentează add

Medicii atrag atenția că și varianta Omicron poate duce la forme severe ale bolii.

Varianta Omicron poate duce la forme severe ale bolii

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Medicii atrag atenția că și varianta Omicron poate duce la forme severe ale bolii.

Managerul Spitalului 'Victor Babeș' din capitală a precizat că în secția ATI a unității este un astfel de caz grav.

Dr. Simin Florescu a atras atenția că rămâne în continuare importantă prezentarea la centrele ambulatorii de evaluare imediat după apariția primelor simptome pentru ca medicamentele antivirale să fie eficiente și că principala metodă de prevenire a infectării este vaccinarea.


Simin Florescu: ”Vaccinarea este singura metodă eficientă și administrabilă pe scară largă. Aceasta nu trebuie abandonată în favoarea nici unei medicației pentru că nu există profilaxie cu antivirale. Antiviralele sunt substanțe care se administrează la pacienții bolnavi cu diverse criterii, în schimb vaccinarea previne îmbolnăvirea. În cazuul tulpinii Omicron deja lucrurile au fost stabilite până în acest moment, şi anume vaccinurile de tip ARN Mesager acoperă și conferă o imunitate bună împotriva tulpinii Omicron în cazul administrării a trei doze. Deci după două doze acoperirea pe Omicron este cam de 30 - 40%, după doza booster, doza 3, acoperirea ajunge undeva la 90%, deci rămâne în parametri foarte buni după a treia doză.”

Ieri, însă, în întreaga ţară au fost administrate puțin peste 15.500 de vaccinuri Pfizer, Moderna și Johnson &Johnson, dintre care sub 4.100 au reprezentat prima doză, iar mai mult decât dublu doza a treia.


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live