Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Decembrie 2021
Vizualizari: 291
Comentează add

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a estimat că în lunile următoare Omicron ar putea lua locul variantei Delta ca variantă dominantă în Europa.

Varianta Omicron creşte riscul de reinfectare la cei care au avut COVID-19

sergiu-stet

    Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:SARS-CoV-2_without_background.png

Riscul de reinfectare în cazul persoanelor care deja s-au infectat cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 este sporit de varianta Omicron, au avertizat autorităţile sanitare din Africa de Sud şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează agenţia EFE citată de Agerpres.
 
Cercetătorii din Africa de Sud, ţara care a semnalat prima săptămâna trecută această nouă variantă detectată între timp în toate zonele lumii, îşi intensifică investigaţiile pentru a înţelege transmisibilitatea, gravitatea şi impactul acestei noi variante pentru vaccinarea, diagnosticarea şi tratamentul COVID-19, menţionează OMS într-un comunicat.
 
Deşi încă nu se cunosc cu certitudine caracteristicile variantei Omicron, datele preliminare sugerează ''un risc crescut de reinfectare'', subliniază OMS.
 
Un medic sud-african care a tratat pacienţi infectaţi cu varianta Omicron a susţinut că aceştia aveau simptome uşoare, dar majoritatea erau tineri, aşadar mai puţin predispuşi la forme grave ale bolii.
 
Această nouă variantă provoacă îngrijorare întrucât prezintă peste 30 de mutaţii, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că varianta Omicron are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente şi se transmite mai uşor decât Delta, cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.
 
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a estimat că în lunile următoare Omicron ar putea lua locul variantei Delta ca variantă dominantă în Europa.

Etichete OMScoronavirusomicron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live