Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Martie 2020
Vizualizari: 1092
Comentează add

Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a solicitat din partea guvernului federal mai multe echipamente medicale.

"Vârful epidemiei de coronavirus va fi mai grav decât s-a anticipat"

sergiu-stet

 New York.               Foto: Arhivă.

Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a solicitat din partea guvernului federal mai multe echipamente medicale, avertizând că vârful epidemiei de COVID-19 în New York va fi mai grav decât s-a anticipat.

"Apogeul este mai grav decât ne-am aşteptat şi se va întâmpla mai curând decât ne gândeam", a declarat Cuomo marţi, 24 martie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform BBC, Andrew Cuomo a spus că guvernul federal nu trimite suficiente echipamente pentru contracararea acestei crize, subliniind că statul New York are nevoie de 30.000 de ventilatoare.

În New York au fost confirmate peste 25.000 de cazuri şi cel puţin 210 decese. "Avem nevoie de ajutor federal şi avem nevoie de ajutorul federal acum. (...) New York este canarul din mina de cărbune. Ceea ce se întâmplă în New York, se va întâpla în California şi Illinois, este doar o chestiune de timp", a spus guvernatorul.

El a criticat Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (Fema), pentru trimiterea a doar 400 de ventilatoare în New York. "400 de ventilatoare? Am nevoie de 30.000 de ventilatoare (...) Nu realizaţi amploarea problemei", a subliniat Andrew Cuomo.

(S.S.)


Etichete New YorkcoronaviruspandemieAndrew CuomoCOVID-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live