Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Ianuarie 2022
Vizualizari: 507
Comentează add

Ministrul sănătății: "Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2".

"Vârful numărului de cazuri de Covid, în jurul datei de 10-15 februarie"

radiojurnal

 Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. FOTO: gov.ro

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila spune că în decursul săptămânii viitoare ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, iar vârful valului 5 al îmbolnăvirilor cu COVID ar putea fi la mijlocul lunii februarie.

În prezent, în România circulă în paralel variantele virale Delta și Omicron - mai declara în această dimineață la Prima TV, Alexandru Rafila, potrivit căruia aproximativ 25% dintre cazuri sunt infecții cu varianta Delta, aceasta provocând și cazuri mai grave.


Alexandru Rafila: Undeva în jurul datei de 10 - 15 februarie, vom atinge acest maxim al numărului de cazuri. Un lucru este important, însă: rata de reproducere a acestei infecții a scăzut. Maxima a fost în prima săptămână din ianuarie, am avut o rată de reproducere de 1,87, adică practic, o persoană infectată îmbolnăvea alte două persoane. Acum avem 1,25 şi în ultimele opt zile, nouă zile chiar am avut o scădere progresivă de la 1,87 la 1,25 - și 1,25 este îngrijorător pentru că înseamnă că numărul de cazuri crește, nu va scădea. Avem 19.000 acum, probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000.


Potrivit ministrului sănătății, România a ajuns la o rată de testare de aproape 100.000 de persoane zilnic, iar de săptămâna viitoare va exista o creștere a gradului de testare substanţială care ar putea duce la realizarea a 150.000 de teste zilnic.


Etichete omicroncoronavirusalexandru rafilacoronaviruscovid(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live