Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Noiembrie 2020
Vizualizari: 121
Comentează add

Vânzările de mașini electrice vor crește anual cu 30% în următorul deceniu.

Vânzările de mașini electrice vor crește anual

florin-lepadatu

  Foto: Bogdan Predescu

Vânzările de mașini electrice vor crește anual cu 30% în următorul deceniu, iar una din trei mașini vândute în 2030 va fi de acest tip - se arată într-un raport publicat de firma Deloitte, specializată pe servicii de audit și consultanță financiară.

În document se precizează că pe măsură ce economiile lumii își vor reveni din criza generată de pandemia de COVID-19, vânzările de mașini cu motor pe combustie internă vor depăși 80 de milioane în 2025, la nivel global.

Reporter: Iulia Gherman - "Experţii Deloitte spun că schimbarea atitudinii consumatorilor, stimulată de măsurile financiare pe care guvernele le adoptă pentru diminuarea crizei economice, reprezintă un factor cheie pentru creșterea cererii de mașini electrice în următorii zece ani.

În Germania, de exemplu, a fost diminuată temporar taxa pe valoarea adăugată de la 19 la 16% pentru vehiculele cu emisii reduse şi au fost dublate subvențiile existente pentru autovehiculele electrice care costă sub 45.000 de dolari.

În Franța, cei care cumpără astfel de mașini primesc un stimulent financiar, iar în China subvențiile pentru mașini electrice și politicile de reducere a impozitelor, care urmau să expire anul acesta, au fost extinse până în 2022.

Pe de altă parte, raportul arată că în SUA, piața a evoluat dezamăgitor în ultima perioadă, în contextul în care benzina și motorina au prețuri mici, iar gama de modele disponibile de mașini electrice este redusă.

Nici în restul lumii vânzările de astfel de autovehicule nu sunt relevante, motivele fiind lipsa implicării guvernelor în susținerea pieței, infrastructura de încarcare insuficientă sau ineadecvată, indisponibilitatea vehiculelor electrice și diferențele culturale în ceea ce privește modelele de mobilitate."


Etichete electriceauto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live