Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

25 Martie 2013
Vizualizari: 1710
Comentează add

Salonul Internaţional de Carte de la Paris s-a încheiat luni. Standul României, invitată de onoare a salonului, a avut vânzări bune, potrivit librarilor francezi.

"Vânzări bune" la Salonul de carte de la Paris

roxana-vasile-paris

Foto: Arhivă Reuters

Salonul Internaţional de Carte de la Paris, considerat cel mai mare eveniment european de profil şi la care România a avut la această ediţie statut de ţară invitată de onoare, s-a încheiat luni.

Timp de patru zile şi jumătate, la standul ţării noastre, au fost peste 50 de autori reprezentând toate genurile literare, de la poezie la dramaturgie, de la bandă desenată la eseu şi roman, dar şi personalităţi din lumea culturii.

Aceştia au venit la întâlnirea cu un public foarte numeros.

Printre personalităţi se numără Norman Manea, Ana Blandiana, Matei Vişniec, Savatie Baştovoi, Bogdan Suceavă, Bujor Nedelcovici, Mircea Dinescu, George Banu sau Marta Petreu.

Au fost puse la dispoziţia iubitorilor de literatură peste 1.000 de titluri în limba română şi peste 600 în franceză.

Vânzările de cărţi de peste 60.000 de euro sunt, potrivit librarilor francezi de la standul românesc, bune.

Cărţile unora dintre scriitorii invitaţi oficial s-au vândut peste aşteptări.

În top 3 s-au situat Gabriela Adameşteanu, Răzvan Rădulescu şi Norman Manea.

La salonul de anul acesta, de succes s-au bucurat şi cele peste 60 de întâlniri profesionale, dezbateri şi mese rotunde, la care publicul a participat de fiecare dată în număr mare.

Ocazia, deci, pe care România a avut-o, de a fi invitată de onoare la Salonul Cărţii, a fost cu siguranţă una deosebită, manifestându-se, deci, pe de o parte, prin numărul mare de cărţi vândute, iar pe de alta, prin calitatea dezbaterilor.

După inagurarea de joi, marcată de un incident , în restul zilelor, atenţia tuturor s-a concentrat asupra literaturii, culturii, artei şi a României în general şi interesul şi curiozitatea i-au caracterizat pe toţi cei care au poposit la standul românesc.
 


Etichete carteSalonul de carte de la ParisFranţastandRomâniainvitată de onoareNorman ManeaAna BlandianaMatei VişniecSavatie BaştovoiBogdan SuceavăBujor NedelcoviciMircea DinescuGeorge BanuMarta Petreu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live