Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

9 Martie 2010
Vizualizari: 3719
Comentează add

În perspectiva aderării României la spaţiul Schengen, frontierele din vestul ţării au intrat într-un amplu proces de modernizare.

Vămile din vestul României se pregătesc de spaţiul Schengen

alina-bujanca

 Vama Nadlac. Foto: Agerpers.

Vremurile când grănicerii timişeni patrulau cu arma pe umăr, călare sau pe jos, de-a lungul frontierelor de stat au apus.

Mai nou există autoturisme moderne de teren, mijloace de supraveghere cu infraroşu pe timp de noapte şi aparatură pentru detectarea falsurilor şi a persoanelor ascunse în tiruri care ar intenţiona să treacă fraudulos în statele vecine.

Siguranţa la graniţă a crescut în ultimii ani, dar cu toate acestea, cei care vor să meargă în Serbia prin judeţul Timiş, pot observa că punctele de trecere a frontierei au nevoie de investiţii majore, mai ales în ceea ce priveşte infrastructura rutieră.

Investii în vederea aderării României la spaţiul Schengen

De câteva luni, punctele de trecere a frontierei Jimbolia şi  Moraviţa, principalele căi de acces în Serbia, au intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în cele 7 sectoare ale poliţiei de frontieră din vestul ţării.

Este vorba despre o investiţie în valoare de aproape 4 milioane şi jumătate de euro din fonduri Schengen Facility.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic, a declarat că lucrările au început anul trecut şi se vor finaliza până în luna septembrie.

La Moraviţa, spre exemplu, se lucrează la extinderea drumului, la punctul de trecere a frontierei urmând să existe câte 8 benzi pe sensul de mers la intrarea în ţară, ceea ce va duce la o fluidizare a traficului, la reducerea timpilor de aşteptare şi la un control de frontieră mai eficient.


Etichete frontierăRomâniaEuropagraniţăcontrolvamăbanimodernizareSchengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live