Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

12 Decembrie 2019
Vizualizari: 331
Comentează add

Listarea la bursă a companiei ar fi trebuit să îi aducă Arabiei Saudite veniturile necesare pentru a-şi diversifica economia şi a reduce dependenţa de exporturile de petrol.

Valoarea companiei saudite Aramco a depăşit 2000 de miliarde de dolari

catalin-gombos

Regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz Al Saud, și prințul Mohammad bin Salman.     FOTO: Agerpres/EPA.

Valoarea gigantului energetic saudit ARAMCO a depăşit 2000 de miliarde de dolari în condiţiile în care acţiunile sale au înregistrat o creştere de 10% în cea de-a doua zi în care au fost tranzacţionate la bursă.
 
Acţiunile ARAMCO înregistraseră şi ieri o creştere de 10%. Listarea la bursă a companiei, anunţată încă din 2016 de prinţul moştenitor Muhammad bin-Salman, ar fi trebuit să îi aducăregatului veniturile necesare pentru a-şi diversifica economia şi a reduce dependenţa de exporturile de petrol.
 
La Oferta Publicã Iniţială s-au obţinut 24,5 miliarde de dolari, cu mult sub cele 100 de miliarde pe care le preconiza Muhammad bin-Salman.
 
Creşterea acţiunilor pe piaţa bursieră a fost văzută, însă, ca o confirmare a aşteptărilor iniţiale ale saudiţilor, mai ales că ARAMCO a ajuns acum la valoarea pe care aceştia o estimau înainte de listare. 

Etichete Aramcopetrolţiţei,Arabia Saudităbursă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live