Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Martie 2019
Vizualizari: 547
Comentează add

Dacă scăderea de peste 10% de la deschiderea bursei se va menţine, va reprezenta cea mai abruptă cădere a acţiunilor Boeing din ultimele aproape două decenii.

Valoarea acţiunilor Boeing este în scădere după tragedia din Etiopia

sergiu-stet

  Interior de avion Boeing în configuraţie 737 - 800.         Foto: Arhivă.

Valoarea acţiunilor companiei Boeing a scăzut cu 11% la deschiderea tranzacţiilor luni, 11 martie, după ce China, Indonezia şi Etiopia au cerut companiilor aeriene să menţină la sol avioanele Boeing 737 MAX 8, după al doilea accident fatal în care a fost implicată o astfel de aeronavă, într-un interval de numai cinci luni.

Reuters transmite că dacă scăderea se va menţine pe durata programului normal al tranzacţionării, va reprezenta cea mai abruptă cădere a acţiunilor Boeing din ultimele aproape două decenii, punând capăt unei ascensiuni în timpul căreia valoarea acţiunilor s-a triplat, în puţin peste trei ani, până la un nivel record de 446 dolari, săptămâna trecută.

Un avion Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, cu destinaţia Nairobi, s-a prăbuşit la câteva minute de la decolarea din Addis Abeba, duminică, iar toţi cei 157 de pasageri aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa.

Acelaşi model de avion, operat de Lion Air, s-a prăbuşit în largul coastelor Indoneziei, în octombrie, accident soldat cu moartea tuturor celor 189 de persoane de la bord.


Etichete Boeing 737 MAX 8EtiopiaEthiopian AirlinesNairobiAddis Abeba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live