Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

6 August 2015

Toate permisele de conducere valabile într-o ţară Uniunea Europeană sunt recunoscute în toate statele membre

Validitatea permisului de conducere în Europa Validitatea permisului de conducere în Europa - Conține audio

daniela-manuta

 

Dacă vă mutaţi în altă ţară din Uniunea Europeană, probabil vă puneţi câteva întrebări: Pot conduce folosind permisul actual? Trebuie să îl înlocuiesc cu unul local? Permisul meu va avea aceeaşi perioadă de valabilitate în ţara în care mă mut?Indiferent de ţară europeană în care decideti sa vă mutaţi, puteţi conduce utilizând permisul actual,atâta timp cât acesta este valabil.

Nu trebuie sa vă faceţi griji nici în privinţa recunoaşterii categoriilor, acestea sunt la fel în toată Europa. Atunci când permisul de conducere a expirat, poate fi reînnoit sau înlocuit cu un permis eliberat de altă ţară doar de către autorităţile din ţara în care sunteţi înregistrat ca rezident. Acestea vor înlocui permisul original cu unul local.Va trebui apoi să vă supuneţi aceloraşi reguli privind termenele de valabilitate, controalele medicale ca şi cetăţenii acestei ţări.

Dacă plecaţi în vacanţă în Europa şi mergeţi cu maşina personală,nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa carnetului de conducere. Trebuie doar să vă asiguraţi că permisul este valabil,asta pentru că nu puteţi conduce în baza unui permis provizoriu sau a unui certificat.

AUDIO:

 

Etichete permis de conducere,Uniunea Europeană,valabilitate,şoferi

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live