Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

27 Mai 2020
Vizualizari: 163
Comentează add

Valea Jiului - un singur oraș?

-

  Foto: Arhivă.

O administrație unică în Valea Jiului este soluția reală pentru dezvoltare durabilă coerentă și eficientă a zonei în ansamblul ei, a afirmat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care propuneca cele șase orașe din regiune să devină unul singur.
 
Într-un comunicat de presă emis astăzi, el a precizat că va promova, cu sprijinul parlamentarilor PNL, un proiect de lege în vederea modificării formei de organizare a Văii Jiului.
 
”Concret, propunerea mea este să avem o singură localitate care să însumeze cei peste 100.000 de locuitori, câți are la această dată Valea Jiului în întregul ei. Vom avea astfel posibilitatea să devenim cea mai mare localitate din România, raportat la întinderea ei”, se precizează în comunicatul semnat de Ridzi.
 
Primarul municipiului Petroșani a mai precizat că, în acest fel, Valea Jiului va deveni un singur pol de dezvoltare, pentru care se vor lua măsuri unitare. În plus, există șansa accesării unor finanțări europene mult mai importante pentru proiecte de dezvoltare unitară, comparativ cu ceea ce pot face la această oră cele 6 administrații publice locale, mai mici și fărâmițate.
 
Numărul consilierilor locali va fi diminuat la 23, față de peste 100 câți sunt la acastă oră în toate
cele 6 localități ale Văii Jiului, ceea ce înseamnă o reducere a cheltuielilor. În plus, cheltuieli mai mici vor fi și în ceea ce privește aparatul tehnic al primăriilor, dar trebuie spus că numărul acestora nu se va reduce prin disponibilizări, ci pe cale naturală. În plus, vorbim despre o mai bună conlucrare în ceea ce privește domeniul sanitar, al spitalelor, dar și în legătură cu unitățile de învățământ, specificul acestora și orientarea lor unitară spre cerințele de pe piața muncii, a concluzionat Tiberiu Iacob Ridzi.
 
Inițiative similare au mai existat după anii 90, dar discuțiile s-au oprit de fiecare dată la chestiunile organizatorice, cum ar fi cine dintre cei șase primari va conduce noua regiune și cum vor fi organizate localitățile, după unificare.
 
(PH)

Etichete Valea JiuluiPetrosaniadministratie unica(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live