Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

20 Iunie 2016
Vizualizari: 1711
Comentează add

Echipele ISU continuă operațiunile în sprijinul sinistraților din Valea Jiului, unde peste 300 de locuințe sunt inundate.

Valea Jiului: după inundații, un nou cod galben (FOTO) Valea Jiului: după inundații, un nou cod galben (FOTO) - Conține video

ilie-pintea

Cartierul Aeroport din Petroșani a fost cel mai grav afectat (foto: Ilie Pintea)

Zeci de pompieri din șase județe, împreună cu localnicii din Petroșani, continuă și la această oră scoaterea mâlului din locuințele inundate  în urma ploilor de noaptea trecută, când peste 60 de persoane au fost evacuate cu bărcile din cartierul Aeroport. Mulți dintre cei de aici au trecut deja prin patru inundații majore, pentru că poziția deficitară a cartierului de locuințe face ca aici să se adune apa, care ajunge în apartamentele de la parter. Pagubele sunt însemnate, pentru că mai multe zeci de apartamente sunt pline de mâl și oamenii au trebuit să arunce majoritatea lucrurilor. Autoritățile locale au dispus adăpostirea sinistraților în căminul Universității din Petroșani, iar oamenii au primit mâncare și apă. De asemenea, primăria din Petroșani a început chiar astăzi anchetele sociale, pentru a le putea acorda oamenilor ajutoare de urgență.

Inundații masive au avut loc în toată Valea Jiului. Mai multe cartiere din Petrosani, Vulcan, Petrila, Uricani, Aninoasa sau Lupeni sunt acum sub un strat inalt de mâl, dupa ce, chiar de azi noapte, reprezentantii ISU au scos din apartamentele oamenilor apa, care pe alocuri a ajuns si la un metru si jumatate. Autoritatile spun ca dezastrul s-a produs din cauza cantității impresionante de precipitatii care a cazut în doar o oră și jumătate, cuprinsă între 40 și 44 de litri pe metrul pătrat.

Și infrastructura rutieră a avut de suferit, DN 66 A fiind avariat de Jiul de Vest între localitățile Lupeni și Uricani, iar la Lupeni mai multe străzi au fost colmatate de torenți. Aluviunile aduse de ape au afectat temporar și DN 66 A, în localitatea Merișor, iar la Baru Mare sute de hectare de culturi agricole au fost compromise.

Autoritățile locale, echipele ISU și comitetele locale pentru situații de urgență rămân în stare de alertă, pentru că județul Hunedoara se află sub incidența unei noi avertizări hidrologice de cod galben, care expiră mâine la ora 11.


Etichete inundatiivalea jiuluipetrosaniISU Hunedoaracalamitati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live