Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

21 Iunie 2016
Vizualizari: 855
Comentează add

Zeci de familii au casele pline de mâl și au nevoie de ajutor. Autoritățile fac anchete sociale.

Valea Jiului după inundații Valea Jiului după inundații - Conține audio

ilie-pintea

După inundații, în cartierul Aeroport din Petroșani (foto: Ilie Pintea)

Pompierii continuă să acționeze și astăzi în zonele afectate de inundațiile din Valea Jiului, unde peste 300 de locuințe au avut de suferit în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile.

Comandantul detașamentului de pompieri din Petroșani, locotenent-colonel Adrian Avram, a declarat că echipele ISU au scos apa din toate locuințele și subsolurile inundate, iar cea mai mare parte a urmărilor inundațiilor au fost lichidate.

Chiar dacă pompierii le-au scos apa din case, oamenii au locuințele pline de mâl, și spun că au fost sprijiniți prea puțin, în condițiile în care toată zona afectată din cartierul Aeroport e un focar de infecție. Doar Crucea Roșie le-a adus apă și mâncare sinistraților, iar o organizație non-guvernamentală le-a trimis astăzi dezinfectanți și materiale necesare pentru curățenie. Mai mulți localnici și-au pus la dispoziție auto-utilitarele pentru a-i ajuta să își mute lucrurile, iar societatea regională de apă le-a facilitat accesul la hidranți pentru a putea spăla mâlul din locuințe.

Autoritățile locale au trimis în zonă utilaje pentru îndepărtarea aluviunilor și au început anchetele sociale pentru ajutorarea sinistraților. De asemenea, se așteaptă și sprijinul Guvernului, prin acordarea unor ajutoare de urgență în zonă.


Etichete valea jiuluiinundatiipetrosanisinistratiinundatii la petrosani

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live