Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

24 Aprilie 2015
Vizualizari: 1083
Comentează add

Valea Jiului continuă să aibă cei mai mulţi şomeri din judeţ, însă numărul persoanelor fără un loc de muncă depăşeşte cu mult statisticile oficiale.

Valea Jiului are cei mai mulţi şomeri din judeţul Hunedoara

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

Opt angajatori din Petroşani oferă mai puţin de 100 de locuri de muncă, în condiţiile în care, la agenţia locală de ocupare a forţei de muncă, sunt luaţi în evidenţă peste 2.200 de şomeri.

Pentru persoanele care au absolvit studii superioare aflate în căutarea unui loc de muncă singurele posturi disponibile sunt cele de agent de vânzări, iar în oferta angajatorilor se mai găsesc locuri în servicii şi comerţ, ori pentru muncitorii fără calificare.

În judeţul Hunedoara funcţionează de anul trecut şi o platformă on-line, realizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, pe care şomerii pot intra în legătură directă cu angajatorii, însă şi aici oferta este extrem de limitată.

Valea Jiului continuă să aibă cei mai mulţi şomeri din judeţ, însă numărul persoanelor fără un loc de muncă depăşeşte cu mult statisticile oficiale, care nu îi cuprind şi pe cei care au ieşit din evidenţele statului, după ce au epuizat toate formele de asistenţă socială.


Etichete HunedoaraValea Jiului,. locuri de muncăşomeriasistenţă socialămuncitori fără calificareabsolvenţi de studii superioare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live