Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

19 Mai 2018
Vizualizari: 628
Comentează add

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit la Vulcan cu edilii locali pentru a identifica principalee direcţii de dezvoltare a zonei.

Valea Jiului ar putea primi finanţare europeană

ilie-pintea

 Rovana Plumb. Foto: rovanaplumb.ro.

Valea Jiului ar putea primi finanţare europeană prin includerea într-un program comunitar de sprijin pentru regiunile carbonifere în tranziţie.
 
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care s-a aflat ieri în oraşul Vulcan din judeţul Hunedoara, a discutat cu autorităţile locale despre programele şi proiectele care pot fi finanţate cu fonduri europene şi pot ajuta la dezvoltarea zonei.
 
În perioada imediat următoare, autorităţile judeţene din Hunedoara şi primarii din Valea Jiului trebuie să prezinte proiecte concrete de dezvoltare a zonei care să poată accesa finanţări europene.
 
Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit la Vulcan cu edilii pentru a identifica principalee direcţii de dezvoltare a zonei.
 
Rovana Plumb: Este nevoie ca România, pentru Valea Jiului, până la sfârşitul lunii mai, să îşi îndeplinească şi să îşi contureze priorităţile din punct de vedere investiţional în aşa fel încât Valea Jiului să poată să fie un pol de dezvoltare în zonă.
Reporter: Comisia Europeană a instituit la începutul acestui an o platformă pentru sprijinirea regiunilor carbonifere în tranziţie, iar Valea Jiului va putea avea acces la finanţări nerambursabile din mai multe programe operaţionale mari.
 
La întâlnirea cu autorităţile locale din Valea Jiului, ministrul Rovana Plumb a promis o simplificare a procedurilor de accesare a fondurilor europene.
 
Ea a spus că vor fi scurtate termenele de acordare a avizelor şi va fi prelungită perioada de valabilitate a unor documente necesare desfăşurării investiţiilor.

Etichete Valea Jiuluifinanţare europeanăRovana Plumbministrul Fondurilor Europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live