Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

23 Martie 2018

Administraţia Bazinală de Apă Olt a amenajat un centru de intervenţie rapidă în caz de inundaţii.

Vâlcea: Centru de intervenţie rapidă în caz de inundații

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

  Foto: Arhivă.

În judeţul Vâlcea, Administraţia Bazinală de Apă Olt a amenajat un centru de intervenţie rapidă în caz de inundaţii. Centrul este dotat cu diferite echipamente pentru intervenţie în situaţii de urgenţă.

Stațiile automatizate, amplasate în județul Vâlcea se dovedesc a fi extrem de utile, după cum susțin reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Olt având în vederea transmiterea apariției unei situații de urgență în maxim trei minute.

Emilian Nistor, directorul tehnic al Administrației Bazinale de Apă Olt: "A scăzut foarte mult timpul de reacție și de informare a populației și al autorităților responsabile. Noutate la aceste stații pentru noi, Apele Române, a fost măsurarea stratului de zăpadă în zona unde nu aveam informațiile decât după citiri manuale, făcute din observator, o dată pe zi. Acum, cu aceste stații se intră în program și se vede la orice oră nivelul, stratul de zăpadă, se fac evaluările și cantitățile de apă care rezultă prin topirea acestei zăpezi, pentru a lua măsurile care se impun. Se poate interveni și mult mai repede".

Reporter: Totuși, specialiștii avertizează că acest proiect implementat nu este suficient pentru județul Vâlcea.

Ion Stoenescu, fost director al Administrației Bazinale de Apă Olt: "Acest proiect ajută odată la asigurarea datelor necesare prognozării viiturilor, precum și la avertizarea populației, dar el trebuie completat cu lucrări de infrastructură, respectiv amenajări de cursuri de apă, cu lucrări specifice, diguri, apărări de maluri, praguri. Dacă infrastructura existentă nu se dezvoltă în continuare, acest proiect ajută numai la avertizarea populației".

Reporter: Proiectul de intervenție în caz de calamități naturale a fost inițiat de Administrația Națională "Apele Române" și urmează a fi încheiat la finele lunii februarie 2019.


Etichete Administraţia Bazinală de Apă Oltcentru de interventie rapidainundatiivalceaapele romane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live