Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

3 Decembrie 2021
Vizualizari: 229
Comentează add

Valabilitatea voucherelor de vacanță, nefolosite din cauza pandemiei, ar putea fi prelungită și anul viitor (ministrul muncii).

Valabilitatea voucherelor de vacanță „ar putea fi prelungită”

petruta-obrejan

Marius Budăi. Foto: Arhivă/ Agerpres

Realizator: Cătălin Gomboş - Valabilitatea voucherelor de vacanță, nefolosite din cauza pandemiei, ar putea fi prelungită și anul viitor a declarat astăzi ministrul Muncii, Marius Budăi. Aceste tichete au ajutat turismul românesc, a mai spus ministrul la finalul ședinței de guvern în care s-au discutat și alte subiecte.

Reporter: Petruța Obrejan - Valabilitatea voucherelor de vacanță va fi prelungită, urmând să fie acordate totodată altele noi și anul viitor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că a fost o primă discuție în acest sens în ședința de guvern, iar din cauza pandemiei multe dintre aceste vouchere nu au fost utilizate. De altfel, se apreciază în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență, pusă în transparență, că acordarea voucherelor de vacanță a avut efecte benefice asupra turismului românesc, astfel că aproximativ un milion de angajați din instituțiile publice şi-au petrecut concediile în țară.

Marius Budăi: Noi, ministerele inițiatoare, IMM-ul și cu Ministerul Muncii, am propus și prelungirea voucherelor de vacanță, până la sfârșitul anului următor. Asta este propunerea, vedem ce iese din cadrul avizărilor interministeriale. Care mai sunt și din cauza pandemiei nu au putut fi folosite, și acordarea de vouchere de vacanță pentru anul următor.

Reporter: Ministrul Muncii a mai anunțat că familiile victimelor care au avut de suferit din cauza exploziei de la Uzina mecanică Băbeni din județul Vâlcea, vor primi sprijin financiar din partea Guvernului. 

Marius Budăi: Se acordă, prin Hotărârea de Guvern de astăzi, o sumă de 10.000 de lei pentru fiecare persoană decedată, 8.000 de lei pentru fiecare persoană rănită și 5.000 de lei pentru fiecare persoană aflată în șoc traumatic.  

Realizator: Explozia de la Uzina Băbeni, județul Vâlcea, a avut loc la 18 noiembrie. Patru persoane au decedat, trei au fost rănite și două au suferit șoc traumatic.


Etichete (ii)tichetevacantaprelungire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live