Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

13 Februarie 2010
Vizualizari: 1364
Comentează add

Premierul Emil Boc a vorbit la postul Antena Satelor despre un set de măsuri de sprijinire a zonei rurale.

Val de promisiuni guvernamentale peste fermieri

ionut-dragu

Premierul Emil Boc a declarat la postul de radio Antena Satelor că guvernul pregăteşte un program de ajutorare a fermierilor.

"Eu, împreună cu ministrul Agriculturii, avem în pregătire un program de ajutorare a fermierilor astfel încât aceştia să poată primi motorină pentru efectuarea lucrărilor agricole", a declarat premierul Emil Boc.

De asemenea, Emil Boc a spus că Ministerul Agriculturii încearcă să găsească metode de atragere a fondurilor pentru subvenţionarea activităţilor agricole.

"România trebuia să negocieze un termen mai lung de trei ani pentru contractarea subvenţiilor pentru agricultură de la Uniunea Europeană. România are potenţialul de a hrăni 80 de milioane de oameni - din păcate, noi importăm grâu - politicienii nu au reuşit să valorifice acest segment ", a completat Emil Boc.

Case la sat pentru medici și profesori

Premierul Emil Boc a declarat că executivul va dezvolta, începând de anul acesta, un program naţional prin care să se construiască locuinţe pentru medicii şi cadrele didactice care lucrează în zona rurală, după modelul casei parohiale.

"Avem un program la Ministerul Dezvoltării pe care-l concepem în momentul de  faţă, de a construi în fiecare comună locuinţe pentru medici, învăţători sau profesori, după modeul casei parohiale.

"Avem o problema la sate, pentru că vine medicul dimineaţa la ora trei şi pleacă acasă în orăşelul cel mai apropiat, pentru că n-are bani să-şi construiască o casă. Are o condiţie total dezavantajată faţă de unul care stă la oraş", a declarat premierul, la postul de radio Antena Satelor.

Emil Boc a menţionat că acest program are scopul de a-i atrage pe medici şi pe profesori înspre mediul rural şi face parte din strategia de încurajare a specialiştilor de a rămâne la sate.

Modernizarea satului românesc, o soluție în viziunea Guvernului

"Noi suntem o ţară care n-am încheiat încă Abecedarul civilizaţiei: asfalt, curent electric şi mai avem mult de lucru aici, pentru egalizarea condiţiilor de trai de la oraş cu cele de la sat.

Dar cât timp nu e asfalt, nu e luminat, canalizarea este doar o poamă rară în foarte multe comune din această ţară... Acum, fondurile europene ne dau o foarte mare şansă să ne modernizăm ", a mai spus Boc.

Premierul a menţionat că, prin sprijinul Ministerului Economiei şi în parteneriat cu Ministerul Administraţiei, anul acesta se va lucra la un program pentru ca toate satele să aibă electricitate.

"Până la sfârşitul acestui exerciţiu bugetar 2007 - 2013, când avem banii, aceştia 31 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, din care aproape jumătate sunt pe agricultură şi modernizarea satului, se va schimba viaţa românilor în bine", a promis Emil Boc.


Etichete Emil BocRadio Antena Satelorfermieriajutoarelocuinţemedicicadre didacticeruralîncurajaredezvoltare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live