Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

30 Decembrie 2021
Vizualizari: 431
Comentează add

OMS avertizează că în prezent se manifestă un val de infectări cu două variante de coronavirus, simultan, Delta şi Omicron.

„Val de infectări” cu două variante de coronavirus, Delta şi Omicron

   Roma. Foto: Elena Postelnicu.

Realizator: Cristina Grecu - OMS avertizează că în prezent se manifestă un val de infectări cu două variante de coronavirus, simultan, Delta şi Omicron. Este ca un tsunami foarte periculos - spune şeful OMS, Tedros Ghebreyesus - pe fondul recordurilor absolute de infectări în ţări europene sau Statele Unite, unde însă numărul de spitalizări şi decese rămâne modest, ceea ce face autorităţile să recomande în continuare vaccinarea.

Premierul britanic, Boris Johnson: Potrivit unor studii pe care le-am văzut, 90% din pacienții de la terapie intensivă sunt oameni care nu au făcut doza booster. Gândiți-vă la asta, gândiți-vă la riscul la care vă expuneți sănătatea dacă nu vă faceți doza a treia. 

Realizator: Marea Britanie  a raportat aseară peste 183.000 de infectări cu 50.000 mai mult faţă de ziua precedentă, dar în Europa, cel mai mare număr de noi cazuri de COVID în 24 de ore, aproximativ 208.000, s-a înregistrat în Franţa.

Ministrul sănătăţii, Olivier Véran: Primul inamic îl cunoaștem, este tulpina Delta, care a provocat zeci de mii de cazuri zilnic, cu consecințe sanitare grave, spitalizări și pacienți la reanimare. Delta nu și-a spus încă ultimul cuvânt, chiar dacă în unele regiuni a început să scadă. Trebuie să continuăm să îl combatem în cel mai eficient mod posibil. Cel de-al doilea dușman este Omicron și în acest caz n-aș vorbi doar de un simplu val; văzând cifrele pe care le înregistrăm de câteva zile, l-aș numi chiar un tsunami. 

Realizator: Ultimele măsuri luate de Franța vizează reducerea la trei luni a intervalului pentru doza booster și introducerea, de la jumătatea lunii viitoare, a unui certificat vaccinal.


Etichete (ii)infectarideltaomicron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live