Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Iulie 2021
Vizualizari: 236
Comentează add

Treptat, maximele vor urca chiar până la 40 de grade Celsius în unele zone.

Val de caniculă în România

florin-lepadatu

Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Suntem în cea mai călduroasă perioadă din această vară - treptat, maximele vor urca chiar până la 40 de grade Celsius în unele zone.

Nici începutul lunii august nu se anunţă mai răcoros, după cum a explicat la RRA directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu:


Elena Mateescu: Astăzi este posibil să consemnăm deja valori de 37 de grade Celsius. De mâine, acestea vor fi în creştere în aproape toată țara, dar mai ales în partea de vest și sud, acolo unde ne așteptăm să înregistrăm valori de 38-39 de grade Celsius, izolat, în extremitatea sudică, valori chiar de 40 de grade Celsius. Nu în ultimul rînd, nopțile vor fi tropicale, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală, cu siguranță, în multe zone din vestul, sudul, estul țării va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura resimțită, de asemenea, va putea avea valori semnificative de 42, posibil 45 de grade. Există o probabilitate destul de ridicată să înregistrăm și în primele zile din luna august valori de 37-38 de grade Celsius, în special în partea de sud, sud-est a ţării.


Etichete canicula

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live