Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

10 Noiembrie 2020
Vizualizari: 206
Comentează add

Vaccinul Pfizer/BioNTech ar putea oferi imunizare de cel puțin un an

petrut-hirtescu

   foto: Agerpres.

Cofondatorul şi directorul executiv al companiei germane BioNTech a declarat că este încrezător în faptul că efectul de protecţie al vaccinului experimental pentru COVID-19, dezvoltat în colaborare cu Pfizer, va dura cel puţin un an.

Luni, cele două companii au făcut publice date pozitive ale studiului clinic de etapă a treia, anunţând că vaccinul lor a demonstrat o eficienţă de peste 90% - o victorie majoră în lupta împotriva pandemiei.

"Ar trebui să fim mai optimişti în legătură cu faptul că efectul de imunizate poate dura cel puţin un an", a declarat pentru Reuters Ugur Sahin.

Deşi nu se cunoaşte, încă, durata protecţiei la virus, oficialul BioNTech a subliniat că studiile pe pacienţii vindecaţi au arătat că cei care au prezentat un nivel ridicat al anticorpilor de la început nu au înregistrat o scădere abruptă a acestui nivel, iar acelaşi lucru va fi valabil şi pentru persoanele vaccinate.

Evidenţiind provocările logistice de distribuire a vaccinului, care aparţine unei clase denumite "ARN mesager", el a spus că aranjamentele pentru primele trei luni presupun ca depozitarea la nivel central să se facă la minus 70 de grade Celsius.

Pentru transporul către şi la locul administrării, vaccinul poate fi păstrat până la cinci zile la temperatura frigiderului, a spus Sahin, care s-a declarat încrezător că logistica va funcţiona foarte bine, potrivit Reuters, citat de Rador.

"Până în decembrie, ne aşteptăm la mai multe date (privind stabilitatea moleculară), iar dacă aceste rezultate ne vor permite să păstrăm vaccinul la frigider pentru mai mult de cinci zile - poate două săptămâni - lucrurile ar deveni mai simple."

(PH)

 

Etichete vaccincovid-19BioNTechPfizerARN mesagerUgur Sahin(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live