Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Ianuarie 2021
Vizualizari: 252
Comentează add

Vaccinul Pfizer pare eficient împotriva coronavirusui identificat în UK

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Este probabil ca vaccinul împotriva COVID-19 creat de Pfizer şi BioNTech să protejeze împotriva unei variante mai contagioase a virusului, care a fost descoperită în Marea Britanie şi s-a răspândit în întreaga lume, potrivit rezultatelor noilor cercetări ale mai multor laboratoare, făcute publice miercuri, 20 ianuarie.

Rezultatele încurajatoare ale analizei de sânge prelevat de la participanţi la teste se bazează pe analize mai extinse decât cele publicate de producătorul american săptămâna trecută.

Reuters amintește că săptămâna trecută Pfizer a afirmat că un studiu similar de laborator a arătat că vaccinul este eficient împotriva unei mutaţii esenţiale, numite N501Y, descoperită în ambele variante cu contagiozitate sporită, din Marea Britanie şi Africa de Sud.

Studiul recent, publicat de bioRxiv.org dar care nu a fost încă reevaluat, a fost realizat pe un virus sintetic cu 10 mutaţii care sunt caracteristice tulpinii cunoscute ca B117 din Marea Britanie. Printre cei 11 autori ai studiului se numără Ugur Sahin şi soţia lui, Oezlem Tuereci, cofondatori al BioNTech.

Studiul oferă noi speranţe, în contextul în care numărul zilnic al deceselor a ajuns la niveluri record în Marea Britanie, iar acest trend rapid ascendent pare să fie generat de varianta mai transmisibilă a coronavirusului. Înseamnă, de asemenea, că, momentan, procesul de creare a vaccinului nu trebuie reluat.


Etichete Pfizer-BioNTech,coronavirusvaccinN501Y

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live