Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 3345
Comentează add

Universitatea Oxford a anunţat că vaccinul împotriva COVID-19 poate fi gata în luna septembrie.

Vaccinul împotriva COVID-19 poate fi gata în septembrie

florin-lepadatu

Foto: who.int.

Vaccinul împotriva COVID-19 poate fi gata în luna septembrie.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford sunt la un pas de descoperirea pe care o aşteaptă întreaga lume.

Oamenii de știință, care fac parte din echipa internațională, care încearcă să combată coronavirusul la universitatea britanică, anunţă că la începutul toamnei, vor fi gata milioane de doze de vaccin, cu condiţia ca într-o lună să fie confirmată eficacitatea și siguranța verificate la maimuțe.


"Macacii sunt maimuţele care seamănă cel mai mult cu oameni", explică cercetătorul Vincent Munster, care va publica raportul științific pentru a-l împărtăși cu celelalte laboratoare de prim plan la nivel mondial aflate care fac cercetări pentru găsirea unui vaccin, potrivit publicaţiei "The Times".

Dacă imunitatea obținută la testele pe maimuțe este confirmată la cele pe oameni, punctul de cotitură așteptat de umanitate va fi unul real.


Pentru vaccin, oamenii de știință de la Universitatea Oxford au utilizat tehnologia deja testată cu succes, în trecut, pe alte coronavirusuri, urmărind producerea de anticorpi și acoperirea imună la nivel mondial, începând din luna septembrie.


În ultimele zile, miliardarul co-fondator al Microsoft, Bill Gates s-a declarat disponibil să-şi asume o parte din costurile de producție ale vaccinului împotriva SARS-CoV2 pe care Universitatea Oxford îl testează pe oameni, precizând că a contactat autoritățile academice britanice și cele mai importante companii farmaceutice din lume.

Un experiment, care "progresează rapid", a spus magnatul și filantropul american.


Gates a adăugat: "Dacă rezultatele anticorpilor vor fi la fel de promiţătoare, atunci eu, împreună cu ceilalți, ne vom reuni într-un consorțiu și ne vom asigura că va fi produs în masă.

Niciunul dintre cei care realizează vaccinul nu se așteaptă să câștige de pe urma acestuia, va fi un bun comun".


Elisa Granato este al doilea voluntar şi primul italian, care a testat prototipul vaccinului dezvoltat la Oxford împotriva COVID-19.

Pe 23 aprilie a fost supusă testului și a anunțat că se simte "foarte bine".


Cercetătorul italian a inaugurat imediat, după colegul său, medicul oncolog Edward O'Neill, prima fază clinică a experimentării pe om a vaccinului dezvoltat de Institutul Jenner, Departamentul de Virologie al Universității.

Vaccinul nu conține COVID-19, doar o mică parte din genomul său a fost inserat într-un virus diferit care nu este nociv.

Acest lucru îl împiedică să se răspândească, dar poate activa sistemul imunitar, protejându-l astfel împotriva coronavirusului, relatează La Stampa, preluată de Rador.


Etichete exclusiv onlinevaccinOMSvirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live