Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE SERII * Meteo * Sport Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Mai 2018
Vizualizari: 581
Comentează add

După vaccinare nu au fost înregistrate până în prezent, efecte adverse care să pună în pericol viaţa femeilor. În Australia şi Danemarca infecţia cu HPV este aproape eradicată.

Vaccinul împotriva infecţiei cu papiloma virus este deocamdată opţional

radiojurnal

 

Cancerul de col uterin omoară anual în România 2.000 de femei, a precizat ieri preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, după întâlnirea Comitetului Internaţional de Prevenire şi Control a Infecţiilor cu HPV, desfăşurată în premieră la Bucureşti.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a amintit că în acest moment există un vaccin foarte eficient împotriva acestor infecţii, vaccin care este deocamdată opţional, dar care se doreşte să fie introdus în lista de vaccinuri obligatorii. 

Alexandru Rafila: La nivel global, s-au vaccinat zeci de milioane de fete, marea majoritate dintre ele între timp au ajuns la vârsta maturităţii, şi, practic, nu avem efecte adverse notabile care să pună viaţa în pericol după administrarea acestui vaccin. Probabil că este unul dintre vaccinurile cele mai sigure şi cu efecte remarcabile în ceea ce priveşte protecţia împotriva unei infecţii, mă refer de data aceasta la infecţiile cu virusurile papiloma. Vaccinul este menţionat ca opţional în program, există în momentul de faţă strânse de către medicii de familie circa 12 mii de solicitări din partea părinţilor fetelor care doresc să îşi protejeze copiii în acest sens. 

Alexandru Rafila a adăugat că în ţări ca Australia şi Danemarca infecţia cu virusul HPV a fost aproape eradicată, transmite reporterul nostru Adriana Turea.


Etichete hpvvaccincol uterin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live