Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Februarie 2021
Vizualizari: 207
Comentează add

În România, vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford, se va administra doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Vaccinul AstraZeneca va fi administrat persoanelor între 18 și 55 de ani

radiojurnal

 Foto: captură video (mapn.ro)

În România, vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford, se va administra doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.
 
Autorităţile au luat această decizie la recomandarea specialiştilor şi în baza rezultatelor studiilor clinice prezentate de producător, iar serul ar urma să fie administrat de la mijlocul acestei luni.
 
În urmă cu câteva zile, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anunța că sunt deja pregătite 180 de cabinete de vaccinare în acest scop.
 
La momentul aprobării pentru utilizarea în spațiul comunitar, sfârşitul lunii trecute, Agenția Europeană a Medicamentului preciza că nu sunt suficiente date privind efectul vaccinului la persoanele de peste 55 de ani, dar că se așteaptă ca și acestea să fie protejate, pe baza  informațiilor furnizate de producător.
 
Totuși, mai multe state europene au decis să nu administreze vaccinul AstraZeneca la vârstnici. O altă decizie a autorităților române este perioada de timp la care să se facă cea de-a doua doză necesară pentru obținerea gradului maxim de protecție a acestui vaccin, care are o eficacitate de aproape 60%.
 
Producătorul a comunicat că rapelul se poate face la o distanță în timp între 4 și 12 săptămâni. În România s-a stabilit că a doua doză se va face la opt săptămâni. Până la sfârșitul acestei luni ar urma să ajungă în țară 800.000 de doze din acest vaccin.
 
Realizator: Între timp, continuă campania de imunizare cu serul Pfizer-BioNTech, cu care au fost vaccinaţi până acum aproape 623.000 de oameni.
 
De ieri a început şi administrarea variantei Moderna, iar peste 6.400 de persoane au primit prima doză.
 
Astăzi este aşteptat în România un nou transport din acest vaccin, cel de-al treilea, cu 42.000 de doze.
 
(PH)

Etichete AstraZenecavaccin(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live