Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

19 Noiembrie 2021
Vizualizari: 464
Comentează add

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, atrage atenţia asupra importanţei votării certificatului verde.

Vaccinarea și certificatul verde, „esențiale în lupta cu pandemia”

adriana-turea

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton. Foto: Arhivă/ AFP

Realizator: Este important să fie votat certificatul verde COVID, este mesajul transmis de comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, aflat în vizită la Bucureşti. Atât el, cât şi coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, au reiterat că imunizarea poate salva vieţi. Reporterul nostru, Adriana Turea, a urmărit conferinţa de presă a celor două oficialităţi.

Reporter: Comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton, este de părere că există două instrumente importante care funcționează în lupta cu pandemia: vaccinarea anti-COVID-19 și certificatul verde.

Thierry Breton: Este timpul să fim uniți, pentru că acest război îl putem câștiga doar împreună. Noi suntem cu toții europeni, împărtășim aceleași valori. Este timpul să acționăm! Nu putem amâna câteva luni, pentru că virusul nu așteaptă. Deci este important să fie votat certificatul verde și să fie utilizat, pentru că știm că vaccinarea și certificatul verde sunt cheia pentru a ne asigura supraviețuirea și, de asemenea, să fim parte a comunității europene.

Iar președintele Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, colonel doctor Valeriu Gheorghiță, susține că măsurile luate până acum pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 nu au cum să fie populare.

Valeriu Gheorghiţă: Cea mai importantă dintre aceste măsuri rămâne vaccinarea împotriva COVID-19, iar din acest punct de vedere, obiectivul principal este să prevenim decesele, să salvăm vieți, iar a doua masură foarte importantă este cea legată de implementarea certificatului verde digital la nivel național. Trebuie să înțelegem că este o măsură necesară de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2. 

Reporter: Colonel doctor Valeriu Gheorghiță a adăugat că cele două măsuri și-au dovedit eficienţa la nivelul comunității și a reamintit că sunt 70 de țări care utilizează certificatul verde.


Etichete (ii)vaccinarecertificat verdeThierry Breton

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live