Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

1 Iulie 2021
Vizualizari: 286
Comentează add

Valeriu Gheorghiță a anunțat că activitățile de vaccinare anti-COVID a populației din mediul rural se vor intensifica în perioada următoare.

Vaccinarea în mediul rural „se va intensifica”

petruta-obrejan

Foto: facebook/Ro Vaccinare.

Echipele mobile de vaccinare anti-COVID au ajuns în mai puțin de jumătate dintre comunele vizitate de autorități.

Coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat însă, într-o conferință de presă, că activitățile de vaccinare a populației din mediul rural se vor intensifica în perioada următoare.

El a precizat că în curând ar putea fi luată și o hotărâre cu privire la o schemă de vaccinare care să combine seruri diferite.

Săptămâna viitoare se va decide dacă o persoană vaccinată cu prima doză AstraZeneca va putea primi la rapel un vaccin pe bază de ARN mesager, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. El a precizat că deja sunt patru țări care permit acest tip de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă: Este o discuție avansată pe care o avem în momentul de față și este posibil ca săptămâna viitoare să luăm o decizie finală, în baza datelor științifice noi, care au fost publicate și, de asemenea, în baza recomandărilor comisiilor de specialitate de epidemiologie și sănătate publică de la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Valeriu Gheorghiță a anunțat, totodată, că în perioada următoare vor fi și intensificate şi demersurile legate de vaccinare cu ajutorul echipelor mobile și în mediul rural, în cadrul campaniei "Orașul vaccinează satul".

Valeriu Gheorghiţă: În acest moment pot să vă spun că din cele 2.862 de comune, care sunt prevăzute pentru activități de vaccinare, în aproximativ 1.283 de comune au fost deja echipe mobile de vaccinare pentru activități propriu-zise, ceea ce reprezintă aproximativ 44,8% din comunele pe care noi ni le-am propus să le asigurăm cu acces facil la vaccinare.

Pe de altă parte, circa 43.000 de doze de vaccin AstraZeneca au ieșit din perioada de valabilitate, a mai spus Valeriu Gheorghiţă. Ele nu vor fi distruse, ci carantinate, iar dozele din centrele de vaccinare au fost deja retrase. 


Etichete (ii)vaccinareintensificarerural

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live