Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Ianuarie 2018
Vizualizari: 854
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, le cere medicilor de familie să continue vaccinarea antigripală şi luna aceasta, în condiţiile în care s-au înregistrat deja două decese.

Vaccinarea antigripală continuă

florin-lepadatu

 

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, le cere medicilor de familie să continue vaccinarea antigripală şi luna aceasta, în condiţiile în care s-au înregistrat deja două decese cauzate de gripă.

În acest sezon, autorităţile au asigurat 1 milion de doze de vaccin, iar 300.000 încă mai sunt disponibile pentru categoriile de risc, a precizat pentru Radio România Actualităţi ministrul sănătăţii, Florian Bodog: "Campania de vaccinare este adresată persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, mă refer aici la personal medical, persoane cu vârstă peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special cei cu boli respiratorii, cardiovasculare, boli metabolice, copii, bătrâni instituţionalizaţi, gravide.

Pentru aceste categorii este destinat vaccinul.

Vreau să garantez populaţiei României că vaccinarea antigripală, la fel ca şi toate vaccinările cuprinse în programul nostru de vaccinare, este o procedură sigură, este o procedură care previne îmbolnăviri.

Este singura procedură care poate preveni boala.

Eu cred că mass media ar trebui să fie foarte tranşantă în ceea ce priveşte vaccinarea, să nu permită loc de interpretări în afirmaţiile făcute şi eu vă felicit pentru modul în care aţi reacţionat la solicitarea pe care am făcut-o public şi ne-aţi sprijinit în toată această campanie de vaccinare."

Amintim că Radio România a desfăşurat o amplă campanie pentru promovarea vaccinării ca metodă de imunizare împotriva unor boli grave.


Etichete Vaccinarea antigripală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live