Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Octombrie 2017
Vizualizari: 647
Comentează add

Vaccinarea antigripală pentru persoanele din grupele de risc va începe cel târziu în prima parte a lunii viitoare.

Vaccinarea antigripală

radiojurnal

 Vaccinarea antigripală pentru persoanele din grupele de risc va începe cel târziu în prima parte a lunii viitoare, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Anunţul a fost făcut la Deva, de ministrul sănătăţii, Florian Bodog, în contextul în care datele Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată o creştere a cazurilor de infecţii respiratorii acute şi gripă faţă de sezonul trecut.

Florian Bodog: La începutul lunii noiembrie, vom avea întreaga cantitate de vaccin antigripal în toată ţara. Ceea ce vreau să vă spun este că indicaţiile OMS de vaccinare pentru acest an sunt sfârşit de octombrie-  începutul vaccinării şi vaccinarea să continue cât mai mult. Ne dorim să achiziţionăm o cantitate cât mai mare de vaccin, pentru a acoperi populaţia la risc. Ne dorim să acoperim toţi pacienţii vârstnici, copiii care au boli cronice şi ne dorim o acoperire de vaccinare cât mai mare.
Realizator: A început să scadă însă numărul cazurilor de rujeolă în România. În ultima săptămână au fost raportate 87 de cazuri noi, majoritatea în judeţele Braşov şi Cluj, faţă de 118 confirmate în săptămâna precedentă


Etichete vaccinare antigripalaministerul sanatatiiflorian bodog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live