Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

6 Aprilie 2021
Vizualizari: 407
Comentează add

V. Gheorghiță: peste 3.000 de medici de familie au optat pentru a participa la campania de vaccinare în cabinetele proprii, reprezentând 30% din totalul medicilor de familie.

Vaccinarea anti-Covid în cabinetele medicilor de familie

oana-bala

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonator Campanie nationala de vaccinare anti-Covid. FOTO: gov.ro.

De astăzi, 12 cabinete noi de vaccinare cu serul de la Moderna sunt funcționale, iar din 13 aprilie se vor deschide alte 144 destinate imunizării cu serul de la Pfizer.

Din 20 aprilie vor exista și centre mobile de vaccinare destinate persoanelor din mediul rural care nu beneficiază de cabinete medicale.

Interesul persoanelor de a se programa pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 este ridicat - a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță şi a anunțat că autoritățile au decis să notifice o singură dată o persoană aflată pe lista de așteptare care va avea la dispoziție 24 de ore pentru confirmarea programării.

Până acum, persoana era notificată de trei ori, astfel că rulajul celor care se aflau pe listele de așteptare era mai lent.


Valeriu Gheorghiță: În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea în centrul de vaccinare în cele 24 de ore, vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele care se află în lista de așteptare. Persoanele care nu își confirmă programarea după prima notificare, practic vor avea posibilitatea să se înscrie fie pe lista de așteptare a unui alt centru, fie să se programeze pe locurile care vor fi disponibile în centrele de vaccinare.


Reporter: Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, peste 3.000 de medici de familie au optat pentru a participa la campania de vaccinare în cabinetele proprii, reprezentând 30% din totalul medicilor aflați în relație contractuală cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Acest proces va demara probabil în data de 4 mai, urmând ca în cabinetele medicilor de familie să fie administrate vaccinuri de la AstraZeneca și de la Johnson&Johnson.

În ceea ce privește vaccinarea în centrele mobile, aceasta va începe în 20 aprilie, fiind deservită populația din unele zone rurale.

Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare a mai spus că nu se așteaptă la o retragere a autorizării de punere pe piață a vaccinului AstraZeneca, după ce un înalt oficial al Agenției Europene a Medicamentului a afirmat că există o legătură între tromboze și vaccinul produs de această companie.

(RS)


Etichete vaccinareimunizaremedici de familiemodernapfizer(RS)valeriu gheorghita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live