Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 93
Comentează add

Germania, Olanda şi Italia au restricţionat folosirea vaccinului AstraZeneca persoanelor cu vârste mai mici de 60 de ani.

Vaccinarea în Italia

florin-lepadatu

  Foto: Arhiva, Elena Postelnicu/ RRA

La fel ca Spania, Germania, Olanda şi Italia au restricţionat folosirea vaccinului AstraZeneca persoanelor cu vârste mai mici de 60 de ani.

Spre deosebire, însă, de autorităţile spaniole, cele italiene recomandă de pe-acum şi cea de-a doua doză celor care au primit-o deja pe prima.


Corespondenţă din Roma - Reporter: Elena Postelnicu: Dozele vaccinului anti-COVID AstraZeneca vor fi administrate în Italia numai persoanelor cu vârste de peste 60 de ani.

Celor cărora le-a fost deja administrată prima fiolă li se recomandă să facă rapelul la 12 săptămâni, așa cum este în peninsulă, fără  probleme.

Decizia cu care este de acord și ministrul sănătății, Roberto Speranza, a fost luată de Comitetul Tehnico-Ştiințific.

"Nu avem motive să nu încurajăm a doua doză pentru cine nu a avut reacții adverse la prima", a subliniat în repetate rânduri, într-o conferință de presă susținută aseară târziu, șeful Consiliului Național al Sănătății, doctorul Franco Locatelli.

Până în prezent, în Italia s-au folosit 10.300.000 de doze Pfizer, 1.320.000 Moderna şi aproape 4 milioane de fiole AstraZeneca, potrivit RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.


Etichete romaitalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live