Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Aprilie 2021
Vizualizari: 246
Comentează add

Autoritățile din România nu iau în calcul ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie obligatorie.

Vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie

florin-lepadatu

  Foto: https://www.facebook.com/ROVaccinare/

Autoritățile din România nu iau în calcul ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie obligatorie, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, cu referire la o decizie luată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Potrivit acesteia, vaccinarea obligatorie este legală și ar putea fi necesară în societățile democratice.


Reporter: Sorin Croitorescu - Decizia a venit în urma unei plângeri formulate de familii din Cehia cu privire la vaccinarea obligatorie a copiilor și nu este direct legată de pandemie. Experții cred însă că ea ar putea avea implicații în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID, în special pentru cei care refuză să se vaccineze. Judecătorii de la Strasbourg au stabilit că vaccinurile obligatorii administrate în Cehia sunt în linie cu interesul superior al copiilor. În consecință, instanța a decis că autoritățile de la Praga nu au încărcat Articolul 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, referitor la respectarea vieții private, conform RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI .


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live