Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 83
Comentează add

Cei care au dezvoltat evenimente trombotice după prima doză de AstraZeneca nu vor mai face rapelul cu acelaşi tip de vaccin.

Vaccinarea anti-covid cu serul AstraZeneca

florin-lepadatu

 

Persoanele care s-au vaccinat anti-covid cu serul AstraZeneca şi au dezvoltat evenimente trombotice după prima doză nu vor mai face rapelul cu acelaşi tip de vaccin - au anunţat miercuri seară autorităţile din România.

Decizia a fost luată după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a confirmat, din nou, că beneficiile aduse de vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca sunt mult mai importante decât riscurile.

Directoarea Agenţiei, Emer Cooke, a subliniat că serul este foarte eficient şi salvează vieţi, însă tot ea a precizat că, după analiza atentă a unor cazuri de formare a unor cheaguri de sânge la persoane cărora li s-a administrat o doză, agenţia a ajuns la concluzia că astfel de tromboze, care nu au apărut în timpul studiilor clinice, trebuie trecute în dreptul efectelor secundare rare.

Totodată, experţii în farmacovigilenţă ai agenţiei nu au identificat un factor de risc specific, după cum a afirmat Emer Cooke.


Emer Cooke: Dovezile pe care le avem în momentul de față nu au dus la identificarea unui anumit factor specific de risc, cum ar fi vârsta, sexul, o afecțiune ori o predispoziție spre formarea unor cheaguri de sânge. Astfel de evenimente rare au apărut la toate vârstele, la femei și bărbați. O explicație plauzibilă pentru astfel de efecte secundare rare este un răspuns al sistemului imunitar la vaccin, așa cum se întâmplă în cazul pacienților care primesc Heparina.

Heparina este un anticoagulant injectabil folosit pentru tratarea trombozei, relatează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.


Etichete vaccinastrazeneca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live