Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 August 2021
Vizualizari: 186
Comentează add

Ministrul educaţiei exclude varianta introducerea obligativității vaccinării anti-COVID a personalului didactic.

Vaccinarea anti-COVID a personalului didactic

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, exclude varianta introducerea obligativității vaccinării anti-COVID a personalului didactic și militează pentru convingerea acestuia.

Într-o declarație de presă, susținută după ce a discutat cu reprezentanții părinților, el a afirmat că în școli este cea mai mare categorie socio-profesională imunizată prin vaccinare și că în unitățile de învățământ regulile sanitare sunt respectate mai riguros.

Sorin Cîmpeanu a explicat că este obligatorie existența unor variante de rezervă, în caz că situația epidemică o va cere.


Sorin Cîmpeanu: Luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii, facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectviele, rămânând în acelaşi timp optimişti, şi unii, şi alţii, că vom putea relua şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii începând cu 13 septembrie. În scoli se vor respecta în continuare regulile de protecţie sanitară: distanţarea adecvată, regili de igienă, aerisire spaţii de învăţământ, purtarea, din păcate, încă, obligatorie a măştii de protecţie.


Realizator: Ministrul educației a mai precizat că elevii care auprobleme de sănătate şi vor prezenta documente medicale în acest sens vor continua cursurile online.


Etichete eleviprofesori(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live