Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

29 Martie 2021
Vizualizari: 703
Comentează add

Platforma realizează notificarea persoanelor, prin respectarea categoriei de populație prioritară stabilită prin strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere.

Vaccin pentru viaţă - Listele de aşteptare pentru programarea la vaccinare

adriana-turea

   Foto: Adriana Tudose / RRA

Apariția listelor de așteptare a adus și multe întrebări în legătură cu procesul de programare pentru vaccinare. Cine va anunțat persoana aflată pe lista de așteptare? Cum se va proceda?

Reporter: Platforma de programare realizează notificarea persoanelor, prin respectarea categoriei de populație prioritară stabilită prin strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare, explică președintele Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, colonel doctor Valeriu Gheorghiță:
 
Valeriu Gheorghiță: Această notificare se face automat din platformă, nu o face o persoană anume. Softul în sine face acest lucru, prioritizând persoanele din etapa a doua, respectiv persoanele din etapa a treia, în funcție de locurile disponibile.
 
Reporter: Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea: 75% - populația cu grad ridicat de risc, 25% - persoanele care desfășoară activități esențiale și populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate.
 
Referitor la notificarea persoanelor din etapa a treia a strategiei, platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de așteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între categoriile 3a, 3b și 3 c.
 
Astfel, la înscrierea pe lista de așteptare, platforma asociază utilizatorului data și ora efectuării rezervării.
 
O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare va ocupa următoarea poziţie după persoanele deja înscrise.
 
O persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei. După primirea notificării prin SMS și email privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare.
 
La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.
 
Reamintim faptul că potrivit cerințelor CNCAV, listele de așteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile.
 
(PH)
 

Etichete Vaccin pentru viaţăvaccincovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live