Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

17 Februarie 2021
Vizualizari: 322
Comentează add

Gheorghiță-Datele din etapa unu validează cât se poate de clar beneficiile vaccinării traduse de fapt printr-un număr substanțial mai mic al cazurilor de îmbolnăvire prin COVID-19.

"Vaccin pentru viață"

adriana-turea

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordinator Campanie nationala de vaccinare anti-Covid. FOTO: gov.ro.

Emisiunea: "Obiectiv, România" - Realizator: Mirela Băzăvan - Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social a scăzut substanțial în ultimele patru săptămâni cu peste 87%, ca urmare a vaccinării din etapa întâi.

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, colonel doctor Valeriu Gheorghiță, a explicat că s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal.

În cadrul campaniei radiofonice "Vaccin pentru viață", Adriana Turea revine cu informații despre beneficiile vaccinurilor disponibile.


Reporter: Președintele Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, colonel doctor Valeriu Gheorghiță, spune că beneficiile medicale corecte ale vaccinurilor care sunt disponibile în România sunt date de faptul că acestea protejează în proporție de aproape 100% față de forma severă de boală, de internarea pentru COVID-19 și față de decesul prin COVID-19.


Valeriu Gheorghiţă: Încurajez programarea către vaccinare, pentru că ceea ce este important în final este să accelerăm campania de vaccinare. Datele din etapa unu validează cât se poate de clar beneficiile vaccinării traduse de fapt printr-un număr substanțial mai mic al cazurilor de îmbolnăvire prin COVID-19. De aceea este important să nu ajungem să dezvoltăm o formă severă de boală, este important să nu ajungem să ne internăm din cauza acestei boli, să nu ajungem la terapie intensivă și, mai mult decât atât, este important să evităm decesele din cauza acestei boli. Acesta de fapt a fost motivul pentru care au fost introduse atâtea restricții, tocmai pentru că a priori 10-15% din cazurile de COVID-19 sunt forme severe, sunt forme care generează mortalitate, chiar dacă ea este estimată la circa 1% în momentul de față. Din acest punct de vedere, asigurând protejarea persoanelor vaccinate față de îmbolnăvirea prin COVID-19, față de boala asimptomatică, față de forma severă de boală, practic noi considerăm beneficii maximale. Din acest punct de vedere, indiferent de tipul de vaccin despre care noi vorbim, trebuie să înțelegem că, odată ce a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, a făcut dovada unui profil de siguranță, a făcut dovada datelor de calitate și de eficacitate care au permis toate, puse cap la cap, să se elibereze și să se recomande autorizarea condiționată de punere pe piață.

(RS)


Etichete exclusiv radioVaccin pentru viațărracoronavirusvaleriu gheorghita(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live