Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

1 Mai 2020
Vizualizari: 1047
Comentează add

Un vaccin experimental împotriva noului coronavirus va produs de gigantul farmaceutic Pfizer, până la sfârşitul anului.

Vaccin experimental împotriva noului coronavirus „până la sfârşitul anului”

laurentiu-vaduva

Foto: Arhivă.

Gigantul farmaceutic Pfizer a anunțat că va produce până la sfârșitul anului între 10 și 20 de milioane de doze dintr-un vaccin experimental, elaborat împreună cu un laborator german și aflat de o lună în teste clinice.

Şi un laborator britanic anunță fabricarea unui vaccin, în colaborare cu Universitatea Oxford, pe care să îl distribuie în întreaga lume.

Omologarea unui vaccin poate dura ani de zile, dar în fața teribilei pandemii de COVID-19 pare să fie acceptat și un antidot experimental dacă ajută la soluționarea gravelor probleme sanitare și economice din întreaga lume.

Devastate economic, dar încurajate de încetinirea bolii, Europa și Statele Unite adoptă termene din ce în ce mai precise de ieșire din izolare. Îngrijorează însă depistarea, în mai multe țări europene, a copiilor cu Sindrom inflamator care ar putea fi legat de coronavirus.

Ochii sunt acum și pe Rusia, care a trecut rapid de 1.000 de decese și 100.000 de contaminării, inclusiv premierul Mişustin. Se intensifică și eforturile pentru găsirea unui vaccin, cu peste 130 de posibile terapii aflate în studiu în lume. O preocupare majoră este însă redeschiderea economiilor.

În condițiile în care FMI a vorbit de o recesiune ca în anii '30, țări importante au anunțat deja contracții economice catastrofale, iar experții spun că răul abia va să vină. Germania are o creștere de 13,2% a numărului șomerilor, iar în America s-au depășit 30.000.000.

Mari concerne precum AIRBUS au anunțat pierderi masive, statele dezvoltate au oferit deja ajutoare puternice unor companii, s-u reluat unele zboruri și producția de mașini și se vorbește de redeschiderea sezonului estival la 1 iulie.

Un pachet global de sprijin economic se lasă însă așteptat, la fel ca și solidaritatea europeană. Sunt însă speranțe pentru data de 4 mai, când la Bruxelles va avea loc o conferință a donatorilor, anunțată de Uniunea Europeană.

Speranțe sunt și de partea marilor companii, să se reia cât mai repede consumul în China.


Etichete (ii)vaccinexperimental

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live