Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

26 Martie 2020
Vizualizari: 3046
Comentează add

Virgil Păunescu a declarat ptr. RRA că vaccinul contra noului coronavirus se află în faza de testare pe celule umane,în laborator, iar într-o lună va fi testat pe 10 voluntari.

"Vaccin împotriva noului coronavirus", în teste la OncoGen Timișoara "Vaccin împotriva noului coronavirus", în teste la OncoGen Timișoara - Conține audio

alina-bujanca

Directorul centrului OncoGen, dr Virgil Păunescu. Foto: Agerpres.

AUDIO: Directorul centrului, dr Virgil Păunescu, interviu pentru RRA.

Centrul de Terapii Genice si celulare ONCOGEN de pe lângă Spitalul Judetean de Urgență  din Timisoara a finalizat sinteza vaccinului împotriva noului coronavirus.

Acesta foloseste o tehnologie derivată din  cercetările care se derulează de mai multi ani la ONCOGEN, privind vaccinarea personalizată în cancer.

Directorul centrului, dr Virgil Păunescu a declarat pentru RRA că vaccinul contra noului coronavirus se află în faza de testare pe celule umane,în laborator, iar într-o lună ar urma să fie testat pe 10 voluntari, înainte de a se începe  productia, care ar putea să pornească la toamnă.

Dr Virgil Păunescu a afirmat că a vorbit pe această temă cu reprezentantii Ministerului Sănătății dar si cu primul ministru, Ludovic Orban, și se caută soluții pentru obtinerea de finanțare pentru dezvoltarea cercetărilor si obtinerea vaccinului.

Centrul de Terapii Genice si Celulare Oncogen a anunțat încă din luna februarie că institutia cercetează vaccinarea personalizată în cancer și că a reusit să adapteze aceste rezultate pentru sintetizarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Acesta a afirmat că cercetările de la Timisoara au stârnit și interesul specialistilor din China si din SUA.

(RS)


Etichete Vaccin impotriva noului coronavirustimisoaraoncogen(RS)virgil paunescutestare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live