Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 215
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis: "Vacccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate".

"Vacccinarea în masă reprezintă singura soluție"

radiojurnal

 Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Revenirea la normalitate va fi posibilă doar dacă cetăţenii vor respecta toate restricţiile impuse de autorităţi şi dacă se vor vaccina împotriva COVID-19, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că se va vaccina public vineri, 15 ianuarie, o dată cu începerea celei de-a doua etape a campaniei de imunizare din România.

Şeful statului a subliniat duminică, la o conferinţă de presă, că de gradul de vaccinare a populaţiei depinde şi relansarea economiei.


Reporter: Carmen Gavrilă: "Klaus Iohannis a precizat că bugetul pe anul acesta va fi centrat pe investiții, dezvoltarea infrastructurii și pe sprijinirea mediului de afaceri, în paralel cu accesarea cât mai multor fonduri europene.

Președintele a adăugat că în plus, trebuie începută chiar anul acesta reformarea marilor sisteme, de educație și sanitar.

Dar toate acestea sunt posibile numai prin vaccinarea unui număr cât mai mare de români, a spus Klaus Iohannis, și a explicat că va da el însuși un exemplu, vaccinându-se.


Klaus Iohannis: "Vacccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate și a ne relua în siguranță toate activitățile.

Eu sunt convins că vaccinarea este necesară.

O voi face în așa fel încât să înțeleagă toată lumea că m-am vaccinat."

Legat de propunerea Greciei de creare a unui certificat european de vaccinare în baza căruia să se poată călători liber în Uniune, șeful statului a răspuns la o întrebare Radio România că nu ar fi o idee bună, pentru că ar împărți Europa în două: cei vaccinați și cei nevaccinați, și ar crea discriminare.

Șeful statului s-a referit și la înghețarea salariilor bugetarilor și a explicat că în contextul problemelor economice cauzate de pandemia de COVID-19, anul acesta nu sunt bani pentru măriri de salarii în sectorul bugetar, ci doar pentru menținerea lor la nivelul de până acum, la fel ca și în cazul pensiilor."


Etichete klaus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live