Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Iulie 2019
Vizualizari: 431
Comentează add

De asemenea, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că locuitorii din estul Ucrainei ar trebui să aibă posibilitatea de a vorbi și de a completa documente în limba rusă.

V. Zelenski sugerează că limba rusă ar putea avea statut special în Donbas

sergiu-stet

 Kiev. Foto: Simina Botar.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a admis că ar putea acorda un statut special limbii ruse pe teritoriul Donbasului, dacă locuitorii de acolo vor solicita acest lucru, transmite agenţia Unian preluată de RADOR.

De asemenea, Zelenski a declarat că locuitorii din estul Ucrainei ar trebui să aibă posibilitatea de a vorbi și de a completa documente în limba rusă. În cadrul unei conversaţii cu un jurnalist, plimbându-se prin centrul Kievului, preşedintele Zelenski a afirmat că în Ucraina nu există probleme lingvistice.

"Dacă cei din Doneţk vor veni cu o solicitare specială, referitoare la completarea documentelor în limba rusă, de exemplu, nu văd să existe o problemă în acest sens", a subliniat Volodimir Zelenski, adăugând că "în Ucraina oamenii pot vorbi aşa cum vor".

"A existat un război informațional, în care se spunea că nu ai voie să vorbeşti în rusă. Dar cred că înțelegi că se poate vorbi oricum. Eu, de exemplu, sunt președinte şi vorbesc cu dumneavoastră aşa cum vreau", a mai declarat Volodimir Zelenski, adesându-i-se în limba rusă jurnalistului ucrainean cu care intrase în dialog.


Etichete kievucrainaVolodimir ZelenskiDonbasDoneţklimbărusăminorităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live