Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 August 2019
Vizualizari: 611
Comentează add

Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Ankara, și-a exprimat încrederea că relaţiile de cooperare dintre Ucraina și Turcia vor obliga Rusia să respecte dreptul internațional.

V. Zelenski: Rusia trebuie obligată să îşi schimbe comportamentul

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.                          Foto: Arhivă.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Ankara, și-a exprimat încrederea că relaţiile de cooperare dintre Ucraina și Turcia, menite să oblige Rusia să respecte dreptul internațional, vor putea îmbunătăți situația din regiunea Mării Negre, transmite Serviciul de presă al Biroului Preşedintelui de la Kiev.
 
"Sunt încrezător că, prin acțiunile comune ale Ucrainei și Turciei, vom schimba în favoarea noastră situația din regiunea Mării Negre și din Crimeea", a declarat Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele turc, Recep Erdoğan.
 
De asemenea, liderul ucrainean i-a prezentat omologului său turc noile încălcări ale drepturilor omului și persecuţiile la care sunt supuşi etnicii tătari din peninsula ocupată Crimeea. "Împreună, vom găsi cu siguranță o modalitate care va obliga Rusia să respecte dreptul internațional, va readuce pacea și stabilitatea în regiune, va proteja drepturile și libertățile tatarilor din Crimeea şi va elibera prizonierii politici", a adăugat Volodimir Zelenski, menţionând că, în timpul discuţiilor bilaterale cu Erdoğan a ridicat inclusiv problema siguranței navigației în Marea Neagră și în Marea Azov.
 
Totodată, preşedintele Zelenski a remarcat că Ucraina, împreună cu partenerii internaționali, "continuă să facă tot ce este posibil și imposibil pentru a readuce pacea în Donbas prin mijloace diplomatice, iar evenimentele din ultimele zile (uciderea a patru militari ucraineni de către rebelii pro-ruşi) arată cine vrea, de fapt, război".

Etichete Volodimir ZelenskiAnkaraRecep ErdoğanDonbasCrimeea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live