Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 19 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iunie 2017
Vizualizari: 1607
Comentează add

Reacţia ministrului demisionar de la Finanţe vine după ce în şedinţa de tranzacţionare interbancară de joi leul s-a depreciat faţă de principalele valute

V. Ştefan: O criză politică nu poate afecta economia ţării

radiojurnal

Ministrul finanțelor, Viorel Ștefan. Foto: Arhivă

"Democraţia din România este destul de matură pentru ca o criză politică să nu afecteze economia ţării", consideră ministrul demisionar al finanţelor, Viorel Ştefan.

Într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor, Viorel Ştefan mai spune că "este important ca toate instituţiile statului să-şi desfăşoare activitatea normal", iar responsabilitatea ministerului pe care îl conduce încă este să asigure finanţarea funcţionării sistemului public.

Precizările au fost făcute după ce în şedinţa de tranzacţionare interbancară de astăzi leul s-a depreciat faţă de principalele valute, în contrast cu celelalte monede din regiune.

Astfel, pe fondul crizei politice din România, moneda naţională a ajuns la cea mai scăzută valoare din ultimii aproape cinci ani - Banca Naţională a României a anunţat că a anunţat un curs de 4 lei şi 58 de bani pentru un euro, cel mai slab după august 2012, când un euro a ajuns la 4 lei şi 64 de bani.


Etichete Viorel Ştefanministrul finanţelorcriza politică nu afectează economialeul s-a depreciat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live