Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

7 Iunie 2018
Vizualizari: 587
Comentează add

Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri, un format în care răspunde la întrebările adresate de ruşi.

V Putin:"Un al treilea război mondial poate însemna sfârşitul civilizaţiei"

alexandru-beleavski-moscova

 Foto: captura video.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că ţara sa îşi va apăra întotdeauna interesele, dar nu în mod grosolan şi brutal, ci încercând să ajungă la un compromis cu partenerii săi. De asemenea, liderul de la Kremlin a criticat politica de sancţiuni a Occidentului la adresa Moscovei, despre care a spus că este contraproductivă.

Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri, un format în care răspunde la întrebările adresate de ruşi şi la care participă pentru a 16-a oară de când se află la putere.

Un al treilea război mondial poate însemna sfârşitul civilizaţiei şi înţelegerea acestui fapt trebuie să descurajeze statele de la acţiuni ce pot fi extrem de periculoase, a declarat preşedintele Valdimir Putin, în timpul tradiţionalei sale sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Liderul rus a declart că după cel de-al Doilea Război Mondial, paritatea strategică şi frica distrugerii reciproce au descurajat marile puteri militare de la o nouă confruntare globală. Dar, această paritate a fost stricată de retragerea Statelor Unite, în 2002, din Tratatul Antibalistic cu Moscova.

Putin a reamintit că în 2004 a declarat că Rusia va răspunde la acest pas al Washingtonului prin dezvoltarea de noi sisteme de armament, subliniind că Moscova a menţinut şi va menţine paritatea strategică.

Referindu-se la noile tipuri de arme strategice nucleare menţionate în mesajul său către Adunarea Federală în luna martie, preşedintele Putin a respins comentariile sceptice din mediile occidentale, declarând că sistemul aeropurtat "Kinjal" cu rachete supersonice, ca şi laserele militare, se află deja în dotarea Armatei Ruse. Putin a declarat, de asemenea, că în curând Rusia va prezenta noi tipuri de arme strategice.

 

Etichete MoscovaVladimir PutinruşisancţiuniKinjalrăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live