Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 01 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Februarie 2020
Vizualizari: 477
Comentează add

Președintele a catalogat drept unele din priorităţile majore ale FSB asigurarea securității economice a statului și combaterea corupției.

V. Putin cere serviciilor secrete să se implice în "combaterea corupţiei"

sergiu-stet

 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.         Foto: Arhivă.

În cadrul reuniunii Colegiului Serviciului Federal de Securitate, FSB, preşedintele rus, Vladimir Putin, a solicitat FSB să elimine "elementele criminale" din cele mai importante sectoare ale economiei.
 
Liderul rus a mai cerut, în cadrul reuniunii FSB, ca instituţia statului să asigure protecția împotriva fenomenului corupție. Președintele a catalogat drept unele din priorităţile majore ale FSB asigurarea securității economice a statului și combaterea corupției.
 
"Ar urma să fie cât mai activ înlăturate elementele infracţionale şi fenomenul criminalitate din cele mai importante - din punct de vedere strategic - sectoare ale economiei, iar experiența pozitivă ar trebui să fie folosită pentru a identifica schemele infracţionale din sfera financiară și cea fiscală, din industria energetică şi cea a apărării", a afirmat Putin.
 
Potrivit acestuia, este necesar să se respecte cu strictețe drepturile cetățenilor și ale entităților de afaceri, iar dacă organele de supraveghere și control primesc informații despre încălcarea drepturilor antreprenorilor este necesar să se răspundă prompt la aceste informații.
 
După cum a subliniat șeful statului, FSB ar trebui să stabilească un control strict asupra fluxurilor financiare care merg către proiectele naționale, fără a interveni în implementarea lor. 
 
"Mult mai eficientă ar trebui să devină activitatea anticorupţie, care este desfăşurată de colegii noştri din Parchetul General, MAI al Rusiei, Curtea de Conturi, Rosfinmonitoring și din alte structuri ale statului, bazându-se pe sprijinul societății și al cetățenilor", a adăugat preşedintele rus, Vladimir Putin. 
 
În primul rând, potrivit lui Putin, este necesar să se acorde atenție protecției proiectelor naționale de fenomenul corupţie. 
 
Premierul rus Mihail Mişustin a solicitat respectarea strictă a programului de finanțare pentru proiectele naționale.
 
În luna martie 2018, în timpul unei ședințe a Colegiului FSB, Putin a solicitat FSB să lupte eficient împotriva corupției.
 

Etichete Vladimir PutinFSBcorupţieservicii secrete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live