Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

22 Septembrie 2016
Vizualizari: 903
Comentează add

Premierul Ungariei spune că dacă nu se va respinge mecanismul de cote de redistribuire a emigranţilor, ungurii s-ar putea trezi cu vecini imigranţi

V. Orban: Ungurii ar putea fi o "sabie puternică" contra birocraţilor UE

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Viktor Orban, premierul Ungariei Foto: Arhivă

Premierul maghiar Viktor Orban, consideră că imigranţii care au intrat ilegal pe teritoriul UE ar trebui transportaţi în tabere înfiinţate în afara Uniunii. De acolo imigranţii ar putea apoi să depună cereri de azil. 

Viktor Orban a declarat joi că ar fi mulţumit dacă prezenţa la referendumul din 2 octombrie pe tema cotelor de relocare a refugiatilor ar fi de 100 la sută, fiind nevoie de opinia fiecărui cetăţean în condiţiile în care este vorba despre viitorul ţării. El a precizat că fiecare persoană care nu este interesată de soarta propriei ţări reprezintă o dezamăgire pentru el şi de aceea ar fi mulţumit dacă prezenţa la referendum ar fi de 100 la sută.

Viktor Orban a mai spus, într-un interviu acordat joi publicaţiei online Origo, că îi place Ungaria aşa cum este ea acum şi nu ar dori ca cineva să o schimbe ca urmare a unui ordin venit din exterior. Premierul de la Budapesta s-a arătat însă conştient că dorinţa lui este departe de realitatea politică.

Prim ministrul maghiar nu a oferit informaţii legate de eventualele măsuri pe care vrea să le ia după consultarea opiniei publice, precizând doar că refendumul va avea, în mod evident, consecinţe juridice.

Viktor Orban a mai spus că, dacă Uniunea Europeană ar putea impune aplicarea sistemului de cote de redistribuire a refugiaţilor, atunci ar exista un impact asupra fiecărei localităţi maghiare. Dacă nu se va respinge acest mecanism, a adăugat premierul, s-ar putea ca alegătorii să se confrunte cu situaţia în care, la un moment dat, în casa vecină va apărea o familie relocată de imigranţi.

Viktor Orban a spus că, în urma referendumului, se va stabili "ce sabie puternică ar putea să fie ungurii în lupta împotriva birocraţilor de la Bruxelles".


Etichete Viktor Orbanreferendumrefugiaţiimigranţiilegali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live