Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Septembrie 2017
Vizualizari: 880
Comentează add

Ministrul pentru afaceri europene a spus că este important să fim prezenţi în statele care au anumite reticenţe privind aderarea noastră la spaţiul Schengen

V. Negrescu: Este un drept al României să facă parte din spaţiul Schengen

radiojurnal

România îşi va intensifica demersurile privind aderarea la spaţiul Schengen, mai ales în relaţiile cu statele europene care se opun intrării ţării noastre în această comunitate - a anunţat ministrului delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

Anunţul vine după ce cancelarul austriac, Christian Kern, a declarat că ţara sa respinge ideea promovată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind extinderea către est a zonelor euro şi Schengen.

Victor Negrescu: "Este nevoie ca România să fie mai pro activă, nu doar să fie în aşteptarea unui răspuns din partea ţărilor membre. Avem sprijinul Comisiei Europene, avem sprijinul unei bune părţi a statelor membre şi este important ca, într-adevăr, să fim prezenţi acolo în statele care au anumite reticenţe.

De aceea, avem în vedere ca în perioada următoare să avem întâlniri şi vizite importante atât în Olanda, atât în Germania, cât şi în Franţa. Este, clar, un drept al României de a face parte din spaţiul Schengen."

Autorităţile române au început deja pregătirile pentru organizarea la Sibiu a unui summit special al liderilor europeni, în primăvara anului viitor, a mai spus ministrul Victor Negrescu, după ce, ieri, preşedintele Comisiei Europene a lansat această propunere.


Etichete Victor Negrescuspaţiul Schengencancelarul KernJean-Claude Juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live