Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Martie 2019
Vizualizari: 711
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis pensionarilor, în şedinţa de guvern, că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte plata pensiilor.

V. Dăncilă: nu vor fi probleme cu plata pensiilor

radu-dobritoiu

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis, astăzi, pensionarilor, în şedinţa de guvern, să stea liniştiţi, că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte plata pensiilor. Ce a declarat premierul şi ce a decis executivul aflăm de la redactorul RRA Andrei Şerban.

Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a explicat că, după foarte mulţi ani, în 2019, bugetul asigurărilor sociale de stat va avea un excedent de 1,7 miliarde de lei, ca urmare a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat. Premierul a respins, astfel, afirmaţia de ieri a preşedintelui Klaus Iohannis că există o lipsă de 1,4 miliarde de lei în fondul de pensii. Viorica Dăncilă a mai respins şi afirmaţia preşedintelui Iohannis potrivit căreia pensiile trebuiau să crească mai demult şi a reamintit că acestea se majorează încă din vara lui 2017.

Viorica Dăncilă Am mărit anticipat pensiile începând cu 1 iulie 2017 pentru anul 2018 şi la 1 iulie 2018 pentru anul 2019, cu mai mult decât rata inflaţiei şi creşterea reală a salariului mediu brut. Vom continua majorarea pensiilor prevăzută pentru 1 ianuarie 2020 de la 1 septembrie anul acesta, aşadar, cu trei luni mai devreme decât stabilisem iniţial.

Reporter: Guvernul a mai adoptat, în şedinţa de astăzi, o hotărâre prin care acordă aproximativ 60.000 de bilete pentru tratament balnear pensionarilor şi o ordonanţă de urgenţă privind plafoanele pe termen mediu, care va ajuta la adoptarea cât mai repede a Legii bugetului de stat. A mai fost adoptat şi un alt act normativ care prelungeşte de la 15 martie la 31 iulie data până la care cetăţenii pot să depună Declaraţia unică privind impozitul pe venit, să-şi plătească contribuţiile sociale şi să depună formularul 230 prin care se acordă 2 sau 3 procente organizaţiilor nonprofit.
 


Etichete bani pensiifonduri pensiiplata pensii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live