Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

27 Octombrie 2018
Vizualizari: 545
Comentează add

Există banii necesari pentru plata pensiilor și a salariilor, afirmă premierul Viorica Dăncilă, ca răspuns la informațiile apărute în spațiul public

V. Dăncilă: Există banii necesari pentru plata pensiilor și a salariilor

petruta-obrejan

Guvernul are resurse financiare pentru plata salariilor şi pensiilor, inclusiv pentru creşterea salariului minim pe economie - dau asigurări autorităţile, în contextul informațiilor apărute în ultima perioadă cu privire la siutația economică și la anumite modificări de ordin fiscal.
 

Există banii necesari pentru plata pensiilor și a salariilor, spunea premierul Viorica Dăncilă, care a ținut să înlăture suspiciunile apărute recent în spațiul public. Mai mult, ea a precizat că și viitorul proiect bugetar prevede clar resursele financiare necesare efectuării acestor plăți.


Viroica Dăncilă: Ministerul Finanțelor Publice are în lucru, într-o etapă foarate avansată, proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul bugetului pentru anul viitor va reflecta cu acuratețe asigurarea banilor necesari pentru plata majorată a pensiilor și salariilor din sectorul public, majorarea salariului minim pe economie, așa acum ne-am angajat în fața românilor.


Reporter: În ceea ce privește majorarea salariului minim pe economie, Guvernul, patronatele și sindicatele consideră acest lucru necesar, atât pentru bunul mers al economiei pe termen ung, dar și pentru bunăstarea persoanelor incluse în această categorie.

Dacă Guvernul și sindicatele vor ca majorarea să se aplice de la 1 noiembrie, patronatele cred că cel mai bine ar fi de la 1 ianuarie 2019.

Nu este exclus ca săptămâna viitoare să intre în discuția Guvernului un proiect de act normativ care să aibă în vedere o formulă de compromis, și anume, majorara salariului minim pe economie de la 1 decembrie.


Etichete viorica dancilabanipensiisalariiguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live